• to homepage

TonnnnnZeven zware jaren natuurkunde studie krijgen hem er niet onder. Hij zal en moet muziek maken. Zijn woonkamer is dusdanig volgestopt met apparatuur, dat niet de geringste twijfel bestaat over waar hij zich het liefst mee bezighoudt. Dat bleek al op jeugdige leeftijd toen hij altijd heel vroeg opstond om in zijn eentje elektronisch orgel te spelen. Daarop zaten voetpedalen zodat je alles tegelijk kon doen: baslijn, akkoorden en melodie. Later kwam Ton op het conservatorium terecht, waar hij de richting elektronische compositie deed. Ton speelde regelmatig met andere mensen in het huiskamercircuit en kwam later in een band terecht, het blues-rock gezelschap Showdown waarmee de Harry Muskee award gewonnen werd.

Daarna speelde Ton in veel verschillende bands, waaronder Tough Enough (blues en rock), The Wild Berrys (rock 'n roll a la Chuck Berry), The Mingle Bluesband, Jukebox (top 40), Three of a Kind (hoogtepunten uit de muziek-historie), en Cochon Bleu (cajun met accordeon). In die tijd speelde hij ook op een groot orgel en leslie-box, die vaak met een bakfiets door de stad vervoerd moest worden. Van 1995 tot 2000 speelde hij bij DiepTriest: smartlappen en nederlandstalige feestmuziek in volle feesttenten. Dit heeft hij vijf jaar met veel plezier gedaan, maar daarna stonden 'Manuela', en 'De Vlieger' wel een jaar op de veto-lijst. Met collega-striptekenaar Auke Eringa vormt hij het illustere duo 'De Akoestini's' dat o.a. gezelligheidsmuziek speelt en muzikaal poppentheater brengt en waarbij Ton gitaar, voetbassen, mandoline en accordeon speelt. In 2001 komt hij bij top100-band Surprise en in 2003 begint hij de band Matchstick Men, later kortweg 'Matchstick' genaamd. Hierbij neemt Ton de baspartij op toetsen voor zijn rekening en is het mogelijk om veel stijlen live te spelen met een kleine bezetting. In 2013 begint hij de band 'Ziezeau' volgens dezelfde formule. Samen met SOS-zangeres Ellen van de Kolk speelt hij af en toe in het duo 'Warwick Avenue'. Verder maakt Ton in zijn home-studio audioproducties voor scholen, lokale radio, audiovisuele bedrijven en speciale feestelijke gelegenheden.

Al een paar keer heeft Ton vroeger vergeefs geprobeerd een Abba project te starten. Het was dan ook een eer en genoegen om voor SOS gevraagd te worden, want met deze muzikanten komt het helemaal goed!20 dec 2018
X-mas party!!!
besloten feest


23 dec 2018
Het Glazen Huis
Hindeloopen


28 dec 2018
Groothuis Emmen
Café Groothuis- Emmen


01 jan 2019
optie
Lichtenvoorde


09 feb 2019
Forum Sittard
Sittard


16 feb 2019
Optreden
Mill


09 mrt 2019
Spikerfestival
Boornbergum

SOS GOSSIP