• to homepage

Jaap250In augustus 2011 werd Jaap gevraagd voor het – in eerste instantie – eenmalige Abba-project. Dat dit niet bij die ene keer kón blijven, bleek wel uit de reacties uit het publiek en het enthousiasme van de bandleden. Wát geweldig leuk om te doen en wát een leuke muziek!

Jaap kreeg op 17-jarige leeftijd voor het eerst een gitaar in zijn handen en was op slag verliefd. Als groot Beatles-fan leek het hem fantastisch om de liedjes van zijn favoriete kwartet luidkeels te kunnen blèren ondertussen zichzelf begeleidend op de gitaar. Of de buren er destijds ook zo blij mee waren….?

Zijn muzikale bandcarrière begon in Zwolle. Samen met een paar vrienden richtte Jaap in 1986 een bandje op. Er waren drie gitaristen en een drummer. Zoals wel vaker kreeg de slechtste gitarist de bas in handen gedrukt: Jaap was de pineut en ‘Methods of Dance’ een feit. Ze speelden rock en waren wereldberoemd in Zwolle. Naast deze band begon Jaap ook te bassen in 70’s coverband ‘The Blitzers’.

Met beide bands is hij in 1996 als gevolg van een verhuizing naar Groningen gestopt en hij ging aan de slag in Top 100-band 'Ten Speed'. Hierin speelde Jaap naast bas ook akoestische gitaar en ukelele. Met deze band heeft hij vrijwel alle zalen van Noord-Nederland gezien.

Tijdens een reünie werd The Blitzers’ nieuw leven in geblazen, zodat het land sinds 2013 weer wordt meegezogen in de veelzijdige klanken van de seventies. In het repertoire is natuurlijk ook een plaatsje ingeruimd voor Abba. Verder maakt Jaap deel uit van ‘Duo MaJa’, een zangduo waarbij het meest uiteenlopende repertoire wordt gebracht.

Abba is een feest der herkenning en het is verbazingwekkend te zien hoeveel mensen de teksten van Abba woordelijk meezingen. Stiekem vindt iedereen Abba leuk…Jaap ook! 20 dec 2018
X-mas party!!!
besloten feest


23 dec 2018
Het Glazen Huis
Hindeloopen


28 dec 2018
Groothuis Emmen
Café Groothuis- Emmen


01 jan 2019
optie
Lichtenvoorde


09 feb 2019
Forum Sittard
Sittard


16 feb 2019
Optreden
Mill


09 mrt 2019
Spikerfestival
Boornbergum

SOS GOSSIP