• to homepage

Ell2Bij Ellen stroomt de muziek al van jongs af aan door de aderen. Vader voormalig docent conservatorium slagwerk & musicus in het Noord Nederlands Orkest en moeder meervoudig kampioen accordeon. Samen met haar zus en ouders zetten zij menig familiefeest muzikaal op z'n kop. Ellen heeft zanglessen gevolgd bij Gina de Wit (bekend van o.a. Herman Brood, White Honey, nationaal songfestival, componist/tekstschrijver van Ruth Jacott etc.).

Net als velen heeft Ellen deelgenomen aan meerdere talentenjachten. En met succes! Bij o.a. de Friese Soundmix Award  behaalde Ellen een plek in de finale. Heel Nederland heeft haar in 2001 kunnen zien bij het RTL 4 programma "Henny Huisman Soundmixshow ".

Met het liedje "De Zee" van Trijntje Oosterhuis behaalde zij de 2e plek en ging ze door naar de halve finale. Een "Kleine Meisjesdroom" die uitkwam!!

Naast jaren ervaring opgedaan te hebben als leadzangeres in meerdere top 100 bands heeft Ellen ook verschillende projecten mogen beleven met gastoptredens bij Percussie Groepen en "special guest" bij de Amerikaanse singer/songwriter Gentry Bronson die op tournee was door Nederland.

In 2012 kwam daar een oproep voorbij van een ABBAcoverband die op zoek was naar een zangeres. Ellen bedacht zich geen moment. Wat voor de bandleden van het eerste uur ooit begon als een eenmalig project, bleek zo goed aan te slaan dat men besloot een vaste bezetting te verzamelen. Een optreden van deze SOS ABBAcoverband betekent gegarandeerd feest voor zowel de bezoekers als de muzikanten!

Buiten de SOS ABBAcoverband speelt Ellen samen met onze Ton ook in de duo formatie 'Warwick Avenue'. Een ander duo vormt ze met toetsenist Johan Timersma, waarbij naast de gebruikelijke optredens ook tijdens huwelijksvoltrekkingen en uitvaartdiensten muzikale ondersteuning gebracht wordt

 

 

 

 

 

 09 mrt 2019
Spikerfestival
Boornbergum


20 mrt 2019
Optreden
Gemert


20 mrt 2019
ZijActief
Gemert


20 apr 2019
Disco Party
Heist


26 apr 2019
optie11 mei 2019
Songfestival theme
ntb


18 mei 2019
optie

SOS GOSSIP