• to homepage

 

 

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

VoulezVous300Voulez-Vous, oorspronkelijk "Amerika" genoemd, is een nummer van de Zweedse popgroep ABBA. Het is de derde single van het gelijknamige album Voulez-Vous. Agnetha en Anni-Frid delen de zang op dit nummer.

Voulez-Vous is het enige ABBA-nummer waarvan ook een officiële uitgebreide danceremix werd uitgebracht. Deze 06:07 minuten durende versie van het nummer werd uitgebracht als dubbele A-kant in de Verenigde Staten. Mede dankzij de baslijn lijkt het nummer vrij opdringering. Het is dan ook bedoeld als dancenummer. De tekst benadrukt dat nog eens. Deze draait namelijk om het "ten dans vragen" van iemand tijdens een feest. Om er een exotisch tintje aan te geven wordt dit ook nog in het Frans gevraagd ("La question c'est voulez-vous?").

Vergeleken met ABBA's hits voor en na Voulez-Vous, was het nummer geen grote hit voor de groep. Het nummer haalde de eerste plaats in België en de top 10 in zeven andere landen. Wel werd het nummer een Alarmschijf, de eerste ABBA-Alarmschijf sinds Knowing Me, Knowing You, twee jaar eerder. In 1992 werd Voulez-Vous nogmaals uitgebracht. Ditmaal kwam het niet hoger dan nr. 64 in de Nationale Hitparade.

Bron: wikipedia

 20 dec 2018
X-mas party!!!
besloten feest


23 dec 2018
Het Glazen Huis
Hindeloopen


28 dec 2018
Groothuis Emmen
Café Groothuis- Emmen


01 jan 2019
optie
Lichtenvoorde


09 feb 2019
Forum Sittard
Sittard


16 feb 2019
Optreden
Mill


09 mrt 2019
Spikerfestival
Boornbergum

SOS GOSSIP