• to homepage

Mamma_Mia.jpg

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

Mamma Mia" is een nummer van ABBA's derde album ABBA, geschreven door Benny, Björn en Stig Anderson. Het nummer is een van ABBA’s bekendste hits. Het is tevens het centrale nummer in de gelijknamige musical en film.

De officiële B-kant van de single was een instrumentale versie van "Intermezzo No.1", die ook op het ABBA-album staat. In het Verenigd Koninkrijk werd echter "Tropical Loveland", een ander nummer van het album, als B-kant gebruikt. De reden hiervoor is niet duidelijk. Mamma Mia bereikte in 1975 in Australië de eerste plaats in de hitlijsten, en behield die positie gedurende tien weken. Mede door dit succes werd de single ook in andere landen uitgebracht.

In juli 2008, 33 jaar na het eerste succes, betrad het nummer weer de Australische hitlijst, ditmaal op de 48e plek. Het nummer was ABBA’s eerste grote hit in Australië, en grotendeels verantwoordelijk voor hun succes aldaar. Mamma Mia bereikte ook een nummer 1-positie in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zwitserland en West-Duitsland. In Nieuw-Zeeland, Noorwegen, België, Oostenrijk en Zuid-Afrika haalde het nummer de top 5.
 09 mrt 2019
Spikerfestival
Boornbergum


20 mrt 2019
Optreden
Gemert


20 mrt 2019
ZijActief
Gemert


20 apr 2019
Disco Party
Heist


26 apr 2019
optie11 mei 2019
Songfestival theme
ntb


18 mei 2019
optie

SOS GOSSIP