• to homepage

Mamma_Mia.jpg

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

Mamma Mia" is een nummer van ABBA's derde album ABBA, geschreven door Benny, Björn en Stig Anderson. Het nummer is een van ABBA’s bekendste hits. Het is tevens het centrale nummer in de gelijknamige musical en film.

De officiële B-kant van de single was een instrumentale versie van "Intermezzo No.1", die ook op het ABBA-album staat. In het Verenigd Koninkrijk werd echter "Tropical Loveland", een ander nummer van het album, als B-kant gebruikt. De reden hiervoor is niet duidelijk. Mamma Mia bereikte in 1975 in Australië de eerste plaats in de hitlijsten, en behield die positie gedurende tien weken. Mede door dit succes werd de single ook in andere landen uitgebracht.

In juli 2008, 33 jaar na het eerste succes, betrad het nummer weer de Australische hitlijst, ditmaal op de 48e plek. Het nummer was ABBA’s eerste grote hit in Australië, en grotendeels verantwoordelijk voor hun succes aldaar. Mamma Mia bereikte ook een nummer 1-positie in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zwitserland en West-Duitsland. In Nieuw-Zeeland, Noorwegen, België, Oostenrijk en Zuid-Afrika haalde het nummer de top 5.
 20 dec 2018
X-mas party!!!
besloten feest


23 dec 2018
Het Glazen Huis
Hindeloopen


28 dec 2018
Groothuis Emmen
Café Groothuis- Emmen


01 jan 2019
optie
Lichtenvoorde


09 feb 2019
Forum Sittard
Sittard


16 feb 2019
Optreden
Mill


09 mrt 2019
Spikerfestival
Boornbergum

SOS GOSSIP