• to homepage

Lay_all_your_love_on_me.jpg

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

Lay All Your Love on Me is een lied van de Zweedse popgroep ABBA, afkomstig van hun album Super Trouper. Het lied werd in 1981 in beperkte oplage uitgebracht als single. Het lied staat tevens op de collectie ABBA Gold: Greatest Hits.

 

"Lay All Your Love on Me" is een electro-discolied, geschreven door Benny Andersson en Björn Ulvaeus. Het lied wordt voornamelijk gezongen door Agnetha Fältskog. De opnames begonnen op 9 september 1980 in de Polar Music Studios in Stockholm. Op 10 oktober 1980 was het lied voltooid.

Het lied valt op doordat aan het eind van elk couplet de zangstem langzaam zwaarder wordt. Dit effect werd bereikt door het normale stemgeluid elektronisch iets lager te laten klinken. Het refrein van het lied was volgens Andersson en Ulvaeus meer een soort hymne, dus werd een deel ervan met behulp van een vocoder aangepast om een geluidseffect te krijgen als ware het lied in een kerkgebouw werd gezongen.[3]

Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat het lied een single zou worden. ABBA nam dan ook geen promotievideo voor het nummer op. Toen het lied in onder andere het Verenigd Koninkrijk toch als single uitgebracht werd, werd nog haastig een bijbehorende videoclip gemaakt bestaande uit beelden uit bestaande ABBA-video’s.

Bron: Wikipedia

 09 mrt 2019
Spikerfestival
Boornbergum


20 mrt 2019
Optreden
Gemert


20 mrt 2019
ZijActief
Gemert


20 apr 2019
Disco Party
Heist


26 apr 2019
optie11 mei 2019
Songfestival theme
ntb


18 mei 2019
optie

SOS GOSSIP