• to homepage

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 

 

 

 

DancingQueen300De single Dancing Queen is de grootste hit van de Zweedse popgroep ABBA en volgens het gezaghebbende Rolling Stone één van de grootste popsongs aller tijden.[ De single kwam uit in augustus 1976 en verscheen later ook op de elpee Arrival in dat zelfde jaar.

Het nummer werd een wereldwijd succes. Dancing Queen behaalde in 15 landen, waaronder Nederland, België, West-Duitsland en het VK de nummer 1-plaats. In de VS was het lied de enige single waarmee ABBA in de Billboard Hot 100 de hoogste positie bereikte. Zelfs in de toenmalige Oost-bloklanden presteerde het nummer erg goed. Wereldwijd ging 'Dancing Queen' in totaal 8,8 miljoen keer over de toonbank.

Bij het opnemen van de demo, die als werktitel 'Boogaloo' meekreeg, in de herfst van 1975, lieten Benny Andersson en Björn Ullvaeus zich inspireren door het dansritme van George McCrae's disco-klassieker "Rock Your Baby" en het drumspel van Dr. John's plaat 'Dr.John's Gumbo'. Om het lied een diepere, hemelse echo mee te geven maakten de heren gebruik van de zgn. slapback-techniek of delay. Reeds bij het voltooien van de opnames in december 1975 wisten de ABBA-leden dat het een gigantische hit zou worden.

Zoals vele ABBA-hits ontstond Dancing Queen in het zomerhuisje van Benny en Björn op het afgelegen eilandje Viggsö, zo'n 30 kilometer ten oosten van Stockholm. Omgeven door de rust en de schoonheid van de natuur en vergezeld door een kleine vleugelpiano en een oude gitaar, vonden de heren de nodige inspiratie om liedjes te schrijven en te componeren.

Bron: wikipedia09 mrt 2019
Spikerfestival
Boornbergum


20 mrt 2019
Optreden
Gemert


20 mrt 2019
ZijActief
Gemert


20 apr 2019
Disco Party
Heist


26 apr 2019
optie11 mei 2019
Songfestival theme
ntb


18 mei 2019
optie

SOS GOSSIP